Varannandag

Det finns en espressomaskin på praktikplatsen. Den är god. Och det är roligt att trycka på knappar. Jag gör kaffe till alla och fyller på med vatten i behållaren hela tiden.

Idag har jag förberett material till ett leverantörmöte inför imorgon, researchat en potentiell kunds nuvarande kommunikation och hjälpt junior designer Mathias att montera kundpresentationsbilder på Kapa. Proffs på det jag!


Mys på tunnelbanan hem från Sundbyberg.

Malin och jag har varit i Marabouparken och kikat på den hittills mest begripliga av de utställningar vi besökt - ett event på tre platser i världen spelades in med lågbudget-utrustning. The Smiths-karaoke för alla. Jag köpte en affisch. Malin köpte boken.

KulturhusetJa, som Nicklas Emil Höglund sagt så var fotoutställningen på tredje våningen i Kulturhuset totally worth it. Värd mödan att åka upp för rulltrapporna vill säga, eftersom utställningarna är gratis.

Gregory Crewdson lyfter fram det underliggande psykologiska i sina fotografier. Vackra och mystiska scener. Kika!

Love train

Jag börjar 08.30 varje dag. Tyvärr vet man aldrig om det är kaos i tunnelbanan eller inte, så varje morgon är det stress hur tidigt jag än går hemifrån. Ny taktik. Sedan omställningen till sommartid verkar jag vakna en timme tidigare ändå. Jag väljer i skrivande stund hursom låt till väckarklockan som nu glatt ska driva upp mig i arlare morgonstund.

Rufus Wainwright
Gipsy Kings

Korn ellerTror på något brutalt. Stress mot stress så att säga,
det blir väl dubbel negation det?


SkogskyrkogårdenSom ni kanske märker så betar jag och Malin av allt sorters kulturinfluenser och inspiration som går här nere. Det gäller ju att suga i sig inspiration.

Därför blev det en söndagspromenad i Skogskyrkogården idag. Där har arkitekt Gunnar Asplund ritat och planerat området. Det finns fem olika kapell och en minneslund på området, alla vackra på sina sätt. Stilen är funktionalism med antika ideal som inspiration. Området är stort och såklart fullt av skog – en perfekt sista vila för stressade stockholmare, som Malin sa, men ganska spöklikt med kall snö och kala träd just nu.


SkyView

Dagens outfitJacka, Skottland
Sock, Lias mormor i Schweiz
Byxor, KappAhls barnavdelning
osv...

Plats, Globen, Stockholm.Som en kameleont

Fredag kl. 15.14
– Äter en yogaboll.*


*Nyttigare sötsak: Mandel, aprikos, kokos, dadlar, kardemumma, ingefära & kanel.


Dag fyra

Praktikplatsen behandlar mig väl. Telefonsamtal och möten. Jag får lite crash course i projektledning. Jag får också springa och köpa akvarellpenslar på Panduro och skanna illustrationer. Så som praktik på en designbyrå ska vara liksom. Lite (ganska) utmanande. I'm pleased. Behöver fortfarande tio timmars sömn/ natt.
Jag har haft en väldigt trevlig och kulturell kväll med Malin dessutom. Fotografiska och sedan ett glas rött på söder. Fotografiska muséet hade mycket merch. Jag vill också ha ett coolt namn som Sarah Moon och att mer arbete som Intended Consequences ska bli gjort.

Stockholm och praktik i ett nötskal. Jag kategoriserar det så. Nu måste jag få min skönhetssömn. Hej då!

12-13


Trevlig utsikt över Kungsholmen på lunchen.

Lugnet före stormen?

Klick klick klick. Klockan är 15.00. Det skrivs och det ritas runt om kring mig. Mina strösysslor har tagit slut nu så jag gick över till att stoppa i diskmaskinen och ta hand om soporna. Det är inte riktigt rutin på min vardag här än. Men det kan man ju inte heller förvänta sig efter en och en halv dag. Undrar vad jag ska hitta på nu… Efter jobbet, klockan fem, kommer Malin och plockar upp mig. Jag hoppas på middag och en utställning!


Uppdat.
Det blev Moderna Muséet.Malin gillar ryssar, dada och presentshopen. Jag gillar arkitekturhistoria, expressionism och svenska konstnärssjälar. Ingen av oss gillar falloscentreringen på Moderna. Det var snoppar lite här och där i utställningarna faktiskt!Fixa praktikblogg -check!

SL-månadskort -check!
Första dagen på praktiken avklarad -check!


Första dagen på praktikplatsen gick enligt förväntningarna. Inte mycket hände men ändå var jag helt utmattad när jag kom hem. Att utsätta sig för bara helt nya intryck i åtta timmar är lite som att spara för stora filer till externa hårddisken. Det går långsammare och långsammare och nu är det bara en sån där pinne med snedställda blå streck på som man kan sitta och stirra på i tjugo minuter. Twenty three minutes remaining.

Reboot.

Första kvällen

Efter den senaste kursen vid Grafisk design och kommunikation i Sundsvall ser jag typografi överallt. På tåget, i skogen, i gruset på marken. Resan ner till Stockholm var trevlig. Jag och Malin åkte tåg tillsammans. Nu hoppas jag få fylla huvudet med något mindre maniskt och mer praktiskt!

Praktik i Stockholm - here I come!Malin på X2000

RSS 2.0