Men jag lärde mig aldrig att hålla balansen på t-banan

En otroligt lärorik och intressant period är över. Det sista som hände på min praktikplats var att vi fikade fantastiska bakelser tillsammans och jag fick en finfin avskedspresent. Jag önskar jag hade något likvärdigt bra att ge tillbaka som tack för denna tid, men jag antar att min absoluta förtjusning över denna positiva upplevelse får duga.

Lista på några saker jag inte kunde/visste innan praktiken i Stockholm:
  • Korrekturläsning är viktigt för uppdragets tyngd. Jag har korrekturläst massor.
  • Extra service är alltid uppskattat. Det är så enkelt att vara serviceinriktad. Jag har många förebilder i det på min praktikplats.
  • Det går inte att nog visualisera och exemplifiera tydligt för kunden. De har ju sällan en designutbildning eller uppfattning om alla de tankegångar som funnits bakom en idé.
  • Hugg i, vill man ha något gjort får man göra det själv. Det är så saker blir som man vill. Lyft luren och ring.
  • Att mötas skapar utveckling, att mailas skapar missförstånd. Möten med människor i andra branscher är sjukt kul! Vare sig det gäller kunder eller leverantörer.
  • Ingenting är omöjligt, bara dyrt.
  • T betyder tunnelbana (Men också Tvätta, tvaga och torka händerna direkt)
  • På Stureplan har man solglasögon för att bli sett
  • På Sergels torg har man solglasögon för att inte bli sedd
  • Man kan korsa gatan när det inte är några bilar i vägen. Gröna gubben ser inte alltid när gatan är tom, bry dig inte om honom.


Tack för mig och hej!

Hälsningar Tove

Njutning

Ett av projekten på byrån går ut på design av kontorslokaler. Mathias hittar på roliga idéer och vill att bakbelysta skyltar ska finnas mellan alla fönster. Då ringer produktionsledare Emmilie till skyltleverantören och bokar möte. Det är roligt när jag får följa med till verkstaden på Södermalm och kika på en värld jag aldrig varit i förr. Visste du att de gula taxibilarna i Stockholm inte är gullackerade, utan har en gul plastfilm lagd på sig? Ett fascinerande besök med mycket snack om LED-belysningens alla möjligheter och vad man kan trycka på transparent film. Skönt att åka bil på arbetstid, tyckte Emmilie och Mathias.


Kontoret


Å jag hoppas att ingen misstycker att jag publicerar deras ryggar här. Ljust och fräscht!


Gratis kultur!SNASK har gjort profilen.
Men inte gratis öl.


Mat efter första museibesöket. På Nobelmuseum var det rymdtema. Det innebar Stormtroupers, tipsslinga och föreläsning och rymden och formgivning. Mycket folk. Ny energi.
Thomas dokumenterar den häftiga ljusinstallationen på Nationalmuseum.


Skuggor och ljus på Nationalmuseum. Massor med människor. Inuti fanns utställningen Lust & Last. Mycket naket.Kvällen avslutades med en öl till och lite tafsande på spelmaskinen. Fast å andra sidan fick jag sitta bredvid en fin fiskaffisch på ena sidan och en fin SANNA på andra sidan.Undran

Vet folk vad de ska bli när de blir stora?
Resumé

Det här med budfirmor har jag aldrig kommit i kontakt med tidigare. Det är lustigt och urbant. Men vissa saker kan man bara inte maila eller komma förbi med lite senare liksom!

Helgen som gick var jag på en fantastisk ledarskapsutbildning i Indal. Skönt att höra lite norrländska, men jobbigt att inte hinna vila mer. Föreläsningar med ledare från politik, affärsverksamhet och idrottsvärlden varvades med fantastisk mat och gott sällskap av ungdomar från hela norrland.

En tråkig tågresa senare är jag tillbaka på desto roligare praktik i Stockholm. Idag har jag ritat av logotyper som behövdes snabbt och sprungit ärende till Gallerix. Eftersom allt är finare och mer utvecklat i Stockholm är det ramverkstad, tryckeri och galleri också. Så är det med allt. Kristallkronor på Donken liksom.

RSS 2.0