Hemkärt med överdimensionerad älgtjur?

Okej. Här kommer det. Om mjölken. Hjärtefrågan. Och detta kan nu te sig lite underligt för den som vanligtvis handlar efter pris eller behov i mataffären. Men nu är det så att jag handlar efter förpackning varande en förpackningsdesigner och människa med ögon, så...

Jag visar här en bild på den äldre, väldesignade, förpackningen av grafiske formgivaren Tom Hedqvist, och den nya, fula, av... ja?Jag tror att någon på marknadsavdelningen funderade i ungefärliga slängar två minuter när de skulle designa de nya förpackningarna efter att ha ätit upp Milkos fina fina fina.. "Hmm, vad gör att norrlänningar känner sig hemma och som visar att mjölken är lokalt producerad? Jag vet! En älg och två granar får det bli! PÅ EN VÅG!" Sedan behövdes helt enkelt ingen formgivare anställas utan praktikanten fick leta lite på google efter passande clip art. (Och detta om clip art kan jag med säkerhet säga eftersom den ena granen nämligen är en ihoptryckt kopia ev den andra granen.)

Nej tack. Jag är inte så dum i huvet att jag behöver budskapet skrivet på min näsa. Jag vill ses som en begåvad vuxen människa och handla mjölk som är förpackad på ett smart sätt. Någon måste faktiskt reagera eftersom det är en så banal fråga som mjölkpaketets utseende -ingen annan kommer att bry sig. Det är således min plikt som förpackningskännande norrläning att säga ifrån! Den står där på matbordet varje dag, kostar inte så mycket -och fördummar oss totalt.

/Är jag är inte värd bättre kommunikation än så här? Är det inte designerns jobb att skapa god kommunikation som underlättar livet för användaren, och inte skapa fördummande dekoration?

//Kommer mjölken från en älg?


Kommentarer
Postat av: Twomas

När jag tänker efter så är det en ypperlig förpackning för granbarrsjuice eller kanske älgörtsyoughurt. Något fult och krångligt iallafall.

2012-03-07 @ 01:14:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0